6 Eylül 2010 Pazartesi

Patatesli Poğaça


Bu tarifi bir önceki tarifim için fotoğraf ararken şu siteden buldum ve görünümüne falan bayıldım. O yüzden bu tarifi de veriyorum.

Malzemeler:

* 2 Adet Yumurta
* 1 Çay Bardağı Süt
* 12 Kahve Fincanı Un
* 300 gr. Margarin
* Yarım Tatlı Kaşığı Tuz

Harç için:

* 1 Adet Soğan
* 1 Çorba Kaşığı Margarin
* 1 Tatlı Kaşığı Salça
* 3 Adet Haşlanmış Patates
* Yeterince Tuz
* Karabiber


Hazırlanışı:

Önce iç malzeme için ince kıyılmış soğanı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavur. Salçayı ilave et. Küp doğranmış patates, tuz, karabiber ekleyip tüm malzemeyi 1-2 dakika daha kavur. Soğumaya bırak. Hamur için derin bir kasede yumurta, süt, un, margarin ve tuzu kulak memesi(Hiç anlamamışımdır bu kıvamı) yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğur. Hamurdan 30 adet beze yap. Bezelerin her birini çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde elinde yassılaştır. Patatesli iç harçtan hamurun ortasına koyup kenarlarını ortada toplayarak kapat. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırla. Yağlanmış tepsiye yerleştirdiğin poğaçaların üzerilerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre çörek otu ve susam serperek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişir.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder