26 Haziran 2012 Salı

Sable Püskevit (Kurabiye)





Malzemeler:

  • 1 Margarin (Sana Hamurişi) %76 yağlıymış
  • Yarım Fincan Zeytinyağı
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Kg. Un
  • Ezilmiş Fındık
  • Pişirme kağıdı

Hazırlanışı:
Abla! Bu muhteşem kurabiye Nuran Teyze tarifi. Hep yapar ya bayıla bayıla yeriz. İşte sonunda dayanamadım tarifini aldım. Öncelikle margarini yumuşaması için dolaptan çıkar. Yumuşayınca hamuru yoğuracağın kaba koy. 2 yumurtanın bir tanesinin akını (beyazını da mı derler? Ben vıcısı diyorum) bir tabağa ayır. Diğerlerini margarinin üzerine kır. Yumurtayla yağı iyice yoğur (en iğrenç kısım). Yarım kilo unu koymadan ön
ce, o yarım kilo undan 1 cay bardağını ayır. (1 su bardağıydı ama zaten 1 çay bardağı kalana kadar un koydum anca kıvama geldi) . Bu arada kolaylık olsun bir su bardağı un 125gr ediyormuş. 4 su bardağı da yarım kilo eder. Yaşasın matematik!
Bak bu ilk fırından çıkıncaki görünümü.
Öhöm! Neyse tarife geçiyorum.. 4 bardak eksi 1 çay bardağı un olacak yani. Hesabını yaptığımız bu unu yağının üzerine boca et. Üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ve 1 çay kaşığı karbonatı ekle. Hamura benzeyene kadar yoğur. Hamur oluşunca üzerine ıslak bey koyup dinlendir (ben ilk defa demin yaptım ve bu işlemi unuttuğumu yazarken fark ettim ühü!) Bez, hamurunla temas etsin. Hamuru koy mermere. Elinle veya merdaneyle aç. Çay bardağının ağzıyla veya istediğin bir kalıpla kes. Yumurta akına, ardından ezilmiş fındığa batır. Fırın tepsisine diz (pişirme kağıdının üzerine). Fırında 200 derecede fındıklar pembeleşinceye kadar pişir. Çıkardığında kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri dök. Mis gibi ye! Afiyet olsunn!

21 Haziran 2012 Perşembe

Yufkalı Makarna




Abla! Sana dedemin çook eski bir ajandasından tarifler buldum. Çok tatlı bir sürü yemek tarifi yazmış. Bu lezzetli olur bence. O yüzden bunu yazmak istiyorum!!

Malzemeler:

* 1 Paket Kelebek Makarna

* 4 Adet Yufka

* 250 gr Dana Kıyma

* 1 Kutu Bezelye

* 2 Kaşık Sıvı Yağ

* 1 Baş Soğan

* 2 Yumurta

* 200 gr Kaşar Peyniri

* Tuz


Hazırlanışı:

Makarnayı haşla. Kıymayı yağda kavurup makarnayla karıştır. Rendelenmiş kaşar peyniri ve bezelyeyi ilave et. Yufkaların ikisini tepsiye ser, hazırlanan harcı içine koy. Diğer iki yufkayı da üzerine kapat fırına sür. Nam nam nam.


Bu arada buradan da belirteyim. Benim tatlı, tonton, elimin lezzetinin kaynağı olan anneannem, 3 Haziran'da vefat etti. Mekanın cennet olsun anneanne. Seni çok seviyorum..