9 Eylül 2014 Salı

Yulaflı ve Damla Çikolatalı Kurabiye


Malzemeler:

* 2 su bardağı yulaf ezmesi
* 1 su bardağı çikolatalı müsli (benim krizim gece gelince açık olan tek markette tırt olanı vardı onunla yapmak zorunda kaldım. sen Vitalis, Nestle falan al)
* 2-3 yumurta
* 200 gr tereyağı (veya 150 gr tereyağı, 50 gr zeytinyağı)
* 2 su bardağı un (1 su bardağı beyaz un, 1 su bardağı tam buğday unu)
* 1 su bardağı toz şeker (veya yarım su bardağı pekmez)
* 1 paket vanilya
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı damla çikolata




Hazırlanışı:

Tereyağıyla yumurtaları derin bir kapta çırp. (Ben baya leğende yaptım çünkü tarifin iki katını yapacaktım. Bildiğin kek çırpıcısıyla çırptım tereyağı topak topak kaldı ama sonradan sorun olmadı korkma. İstersen çorba yapılan aparatla da çırpabilirsin.) Sonra damla çikolata HARİÇ diğer malzemelerin hepsini kaba boca et. Malzemeleri kaşık yardımıyla karıştır (çok dolu görünecek korkma, hemen fotoğraftaki kıvama geliyorlar) Kaşığa yapışan bir kıvamı olacak. Son olarak damla çikolataları da ekle bir kez daha karıştır.




Tepsiye yağlı kağıdı ser. Hamurdan kaşık yardımıyla parçalar koparıp diğer bir kaşıkla da tepsiye koy. Biraz aralıklı diz çünkü pişerken biraz genişliyorlar. Şöyle bir görünüm olacak:




Önceden ısıtılmış 160 - 170 derecelik fırında 10-15 dakika üstü hafif kızarıncaya, sert görününceye kadar pişir. Fırından çıkarınca soğuyana kadar tepsiden alma çünkü dağılıyor. Soğuduktan sonra nam nam ye. Bu arada saklama kabına koyduğunda çok uzun süre dayanabiliyor bu kurabiye ve 3 tane falan yediğinde tıkıyor. Aşırı lezzetli!! Afiyet olsun!!

Her daim oğluna bu lezzetli kurabiyeleri yapıp, gönderip bizi kurabiyeye aşık eden (Ayrıca tarifi yazdığı kağıda kalp çizecek ve "Sevgiyle pişirin" yazacak kadar sevimli olan) Emre'nin annesi Ferda Emine Çataloluk'a bu tarif için çok teşekkür ederim.