17 Şubat 2011 Perşembe

Portakallı Kek


Malzemeler:

* 4 Yımırta
* 2 Su Bardağı Toz Şugar
* 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
* 1,5 Su Bardağı Süt
* Yarım Su Bardağı Su
* 3 Su Bardağı Un
* 1 Portakalın Kabuğunun Rendesi
* 1 Paket Vanilya
* 1 Paket Kabartma Tozu
* Dövülmüş Fındık veya Ceviz (Ceviz Daha Lezzetli)


Hazırlanışı:

Yımırtaları ve şekeri çırpma kabına dök. 20dk kadar puf puf olana kadar mixerle çırp. Sıvı yağı, sütü, suyu ekle. 3 bardak unu dök. Çırp çırp çırp. Çırparken kendini de hırpalarsan o sırada kalori yakılabiliyor! :) Rendeyi de koyduktan sonra vanilya ve kabartma tozunu, findukları da ekle. Hepsini çırp. Fırın ısınırken sen de kek kalıbını sıvı yağ ile yağla. İyice yağla ki kalıptan çıkabilsin(Sonra benim gibi parça parça kek yeme) Sonra kalıba karışımı dök ve pişir. Bıçağı batırdığında bıçak kekin içinden temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Afiyet olsun!!!

Tarif için Mia'ya teşekkürler :)

Yaparken bu şarkıyı dinle!