5 Eylül 2010 Pazar

Kars Usulü Sulu Köfte (4 Kişilik)



Malzemeler:

* 500gr Kıyma
* 1 Yeke (Büyük) Soğan
* 1 Avuç Pirinç
* 1 Çimdik Karabiber
* 3 Çimdik Tuz (çimdikleyip dur)
* 1 Çimdik Et Otu
* 3 Patates
* 1 Tatlı Kaşığı Salça
* Su


Hazırlanışı:

Ablacığım şimdi kıymayı bir kaba koy. Soğanı küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine ekle. Pirinç, karabiber, tuzu da ekle. 1 çimdik et otunu da elinde ufalayarak hepsini yoğur.

Tencereye 2 su bardağı su koy(Köftelerin birazı dışarıda kalacak şekilde koy.Tenceren büyükse daha çok su koyabilirsin.. Köfteleri yuvarlayıp içine at.

Patatesleri iri iri önce ortadan ikiye, sonra yarım patatesi dörde sonra enine ikiye kes :)

Bir su bardağı su ile bir tatlı kaşığı salçayı karıştır. Yemeğin üzerine dök. Kaynadıktan sonra kısığa al. Patatesler yumuşadıktan sonra yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun!! :)

Not: Yemekleri müzik dinleyerek yaparsan daha lezzetli olur bacım. Ayrıca yemek fotoğraflarını internetten aldığım için bulgurlu köftenin fotoğrafının bizim yaptığımıza daha çok benzediğini gördüm o yüzden bunu koydum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder