19 Haziran 2011 Pazar

Fajitaaaa!!! (3 Kişilik) Bir Meksika Klasiği..


Ablaa! Bugün fajita pişirdim ve annem lokantada yediğinden daha çok beğendi! Biliyorsun ki normalde en ucuzunun bile bir porsiyonu 25 lira oluyor ve biz bunu her canımız çektiğinde gidip yiyemiyoruz. Evde aynısını pişirebilmek çok hoşuma gitti. 3 kişi yediğimizi düşünerek 75 lira olduğunu düşünürsek aşşırı bir kâr ile sanırım 20 lira kadar maliyeti oldu. O da sırf tortilla ekmeği 4,5 lira diye. Şimdi tarife geçiyorumm:

Malzemeler:

* 500 gr. Yağsız Dana Biftek veya Tavuk Biftek
* 3 Yeşil Biber
* 3 Kırmızı Biber
* 4 Soğan
* 3 Çorba Kaşığı Margarin
* 3 Çorba Kaşığı Soya Sosu
* Karabiber
* Tortilla Eppeği



Hazırlanışı:

Önceliklee etleri parmak kalınlığında paralel olarak kes (biz alırken kestirdiydik). Sonra biberleri yıkadım, sıfır çekirdekle boydan ortadan ikiye böldüm. Sonra onları da enden böldüm. Uzunlamasına incecik kestim. Soğanları da piyazlık kestim (gözlerim patladı yanmaktan ama değdi). Ardından (bu kelimeyi yazmak istedim hep) tencereye 3 kaşık margarini koydum. Onlar erimeden etleri attım. Bi 3 dk sonra soğanları yığdım üstüne. Sonra kapağını kapatıp içeri geçip piyano çaldım. İnternete girdim :) Sonra gittim soğanların çok azıcık rengi değişmişti ki biberleri döktüm. Hepsini karıştırıp kapağı kapattım. Öyle arada karıştırarak orta ateşte bayağı bir pişirdim. Benim biberleri hemen atma sebebim, diri olmasını istemeyişimdendir. Zaten yediğim yerlerde de diri değildi you know. Biberler falan kendinden geçtikten sonra etin tadına baktım pişmiş mi diye. Dedim eee bu et sulu yemeklerdeki gibi tadıyor? Ben lokantadaki gibi istiyorum dedim. Sonra etleri maşayla tek tek çıkarıp bir tavaya koydum. Bu sırada biber ve soğanların üzerine bir çay kaşığı kadar karabiber ve soya sosunu döktüm karıştırdım. Onlar minicik ateşte pişmeye devam ederken ayırdığım etleri azıcık kararıp gözüme fajita kıvamında görünene kadar pişirdim. Tabaklara biberli karışımı koydum. Üzerlerine de etleri lokanta usulünde dizdim ama o tür tabağım yoktu diye üzüldüm. Sonra da tortillaları kuru ve boş bir tavada pişirdim çıtır çıtır olsun diye. Çünkü pişirmeyince tortillanın tadını sevmiyorum. Çok lezzetli oldu ve lokantada annem o karışımı yemediği ve soğan sevmediği halde, içinde 4 soğan olan karışımımı tabağını sıyırana kadar yedi. Öneririmmm! Afiyet olsunn! I love ucuz fajita! :D

Bu da müzik olsun : TIK (Meksika'nın resmi dili İspanyolca diye bunu uygun gördüm)

6 yorum:

  1. Valla yapp çok lezzetli oluyor :D

    YanıtlaSil
  2. bir arkadaşıma fajita sözüm var. onu el torito'ya götürmekten vaz geçtim. sizin eve gelebilir miyiz? (:

    YanıtlaSil
  3. ahaha tabii ki hiç boşuna para harcamaa! :)

    YanıtlaSil
  4. Dışarıdaki tek espirisi şaşalı sunumu.

    YanıtlaSil
  5. Aynen öyle! Cosur cosur dumanlı getiriyorlar milletin üstüne kokusu siniyor :)

    YanıtlaSil