4 Kasım 2011 Cuma

Su Böreği


Abla bak sana Mia’nın o muhteşem böreğinin tarifini yazıyorumm! Blogumu bilmeyen kimseye verme bu tarifi :P Kime yapsam hep kıvamı tuttu ve hep bayıldılar bu böreğe!


Malzemeler:

* 5 Yufka
* 4 + 2 Yumurta (4'ü karışıma, 2'sinin sarısı üzerine)
* 3 Çorba Kaşığı Yoğurt
* Sütaş Beyaz Peynir (Şu klasik olanlardan. En küçük boyun tamamını kullanıyorum ben böreğe)
* Yarım demet maydonoz
* 1 Bardak Sıvı Yağ
* 1 Buçuk Bardak Süt
* Yarım Bardak Su
* 1 Çay Kaşığından Daha Az Tuz
* Tereyağı

Hazırlanışı:

Önce 4 yumurtayı, sütü, suyu, yoğurdu, tuzu, sıvı yağı büyük bir kapta karıştır (ben mixerle karıştırıyorum güzel kıvamı oluyor.)

Sonra yuvarlak fırın tepsini (aslında kare de olur bilmem ki) al önüne koy. Sonra 1 tam yufkayı tepsiye koy. Tepsinin yanlarına doğru da bayağı sarksın. Sonra hazırladığın sıvı karışımı kaşıkla üzerine dök. Bayağı ıslansın(Az az dökersen o sıvının yarısını da lavaboya dökmek zorunda kalırsın çok artar.) Sonra bir yufkayı ikiye böl onu da güzelce yay üzerine. Ben çok büyük geliyorsa yarımı da ikiye bölüyorum hehe. Sonra yine ıslat. Yine yarım yufka yay yine ıslat. Sonra al eline beyaz peyniri. Ufala yufkanın üzerine. Her yerini doldur boşluk kalmasın. Sonra maydonozların yarısını da üzerine serpiştir bir güzel. Yine yarım yufka al ve üzerini kapat. Yine ıslat. Sonra yine yufka + sıvı + peynir + maydonoz. Sonra son yarım yufka kalana kadar yarım yarım koyarak ıslatmaya devam et. Son yarım yufkayı da koyunca onu da çok az ıslat ama vıcıklaştırma hafiften ıslat.

Son olarak alttaki yufkanın kenarlara sarkan taraflarını kaldırıp ortada birleştir. Üzerine iki yumurtanın sarısını sür. Sapsarı olsun hatta güzel yumurtaysa tupturuncu oluyor. Parça parça tereyağı da koy üzerine. Böyle tam ortaya bi parça kenarlarına da bir kaç parça. Çiçek gibi yapıyorum ben genelde.

Fırında 190 derecede üzeri bayağı şişene kadar pişir. Böyle kızarıyor misss!

Bu arada dkda bir bu böreği yapıyorum ve bayılıyorum!

Afiyet olsunn!

6 yorum:

  1. ayy felim harika anlatmışsınn! ben de çiçek gibi yapıyorum tereyağ kısmındaa eheh süpersin valla canım çektiii!

    YanıtlaSil
  2. Ehehe! Anlatabildiysem ne mutlu hocamm! :D Keşke yapsak da yesek yinee! :* :*

    YanıtlaSil
  3. ELLERINE SAGLIK HARIKA GORUNUYOR ANLATIMDA MUTHIS OLMUS....ONCEDEN BENDE BUNDAN YAPIYORDUM UZUN ZAMANDIR YAPMIYORUM BU ANLATIMLA TEKRAR CANIM CEKTI AMA BU SEFER SENIN TARIFINLE!:)

    YanıtlaSil
  4. Beğenmene çok sevindimm ama fotoğrafı ben çekmedim :) gerçi benim böreğime en çok benzeyen böreğin fotoğrafını bulup koydum. Benim de şu an yapıp yiyesim geldi. Afiyet olsuuuun :)

    YanıtlaSil
  5. Vayyy zaten ufak bi ortak yapım havası esmiş bence arttırın:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluur! Mesela dün ıslak kek yaptı Mia! Bayıldım! Umarım bir ara yazabilirim :)

      Sil