1 Kasım 2010 Pazartesi

Mantar Kurabiye (25 Adet)


Malzemeler:

* 1 Paket Margarin
* 4,5 Su Bardağı Nişasta
* 1 Su Bardağı Un
* 1/2 Paket Kabartma Tozu
* 1 Paket Vanilya
* 3 Yumurta
* 1,5 Bardak Pudra Şekeri
* 1 Yemek Kaşığı Kakao


Hazırlanışı:

Margarini yumuşat (böyle dolaptan çıkar bekle falan). Bu margarini,yumurtaları,pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu bir kap içerisinde yoğur. Unu ele ve nişastayla birlikte yoğurduğun şeye ilave et. Yoğurarak kulak memesi (?) yumuşaklığına getir. Bu hammurabiyi 10-15dk. nemli bez altında dinlendir(yordun onu!).Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al ve yuvarla. Soda şişesinin ağzını vurduğun bölümünü(pislik yapayım) kakaoya batırarak yuvarlak hamurun üzerine bastır.(Bak mantara benzedi!) 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişir. Bunları bir yemek kitabımızdan yazıyorum ve kalorileri de yazıyor. Moralini bozmak istemezdim ama tüm kurabiyeleri yersen 5528 kalori alıyormuşsun. Bir tanecik bile yesen 221 kalori alıyormuşsun :) Şimdi ye yiyebilirsen..

6 yorum:

  1. en sevdiğim kurabiyedir mantar kurabiye....tırtılıda çok severim...evlenmeden önce annem yapar 2 günde biterdi...ee şimdi 2kişiyiz bitmio die sadece misafir geldiğinde tatlı yapıorum...çok canım çekti çoooook:)ellerine sağlık
    http://coco-jelly.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. :) cococummm afiyet olsuun! 2 kişisiniz diye bitiremezseniz hemen bana yollayiin :)

    YanıtlaSil
  3. taze demlenmiş çayın yanına 2 tane.

    YanıtlaSil
  4. bunu bende yapiyorum cok guzel oluyor ellerine saglik birde kalori bilgin icin tesekkurler..bende fiiit olmak isterdim ama bir tane yemek yeterli olmuyor:))))

    YanıtlaSil
  5. ehehe! aynen öyle! ben bir tane yesem üzüntüden ölürüm kenara çekilip :)) yorum içim çok sağolun!

    YanıtlaSil