6 Eylül 2010 Pazartesi

Feli'nin Atmasyon Pastası


Bu benim atmasyon pastam.Sen de seversin bilirim ablam..

Malzemeler:

* 1 Hazır Pandispanya
* 1 Su Bardağı Sıcak Süt
* Toz Şeker
* 1 Lt Süt
* 3 Kahve Fincanı Un
* 3 Kahve Fincanı Toz Şeker
* Damla Çikolata
* Labne Peynir
* Kakao


Hazırlanışı:

Bir tencerede 1 lt süt, 3 kahve fincanı un ve 3 kahve fincanı toz şekeri mixerle karıştır. Ateşte sürekli karıştırarak pasta kreması kıvamına getir. Löpüç löpüç bir hal alınca ateşten al. 10 dk kadar sonra labnenin tamamını içine at ve yok olana dek karıştır.

Bir bardakta sıcak süt ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri karıştır. Pandispanya tabanını servis yapacağın tabağa koy. Hazırladığın şekerli süt ile tamamını ıslat. Üzerini kremayla kapla. Bu kremanın üstüne damla çikolataları serp. Sonracıma pandispanyanın ikinci katını koy. Tekrar aynı sütten hazırlayıp bunu da ıslat. Tamamını kremayla kapla. Tekrar damla çikolata serp. Son olarak bir süzgece kakaoyu koy. Eline çarpıta çarpıta pıt pıt pıt diye kakaoyla kapla.Dolaba koy. En az 4 saat beklet yoksa midene löp diye oturur.

Not: Sıcak suda 2 tatlı kaşığı neskafe ve 2 tatlı kaşığı şekeri eritip, pandispanyanı ıslatırsan atmasyon tiramisu olur. Kremaların üstüne meyve dizersen, en üstüne de kakao dökmek yerine tekrar meyveyle süslersen meyveli pasta olur. İstediğin gibi süsle.

Afiyet ola! Altın günü yaparsan; yarı yarıya bölüşürüz ;)

2 yorum: