6 Eylül 2010 Pazartesi

Nuriş'in Patlıcanlı Sotesi


Abla, Nuran Teyze'nin kolay tariflerine yer veriyorum tekrar. Bir önceki patatesli yemek de onun tarifi. Şimdi bir tarifini daha buldum. Şöyle ki:

Malzemeler:

* 1 Kg. Patlıcan
* Yarım Kg. Kuşbaşı Doğranmış Tavuk But
* 3 Yeke (Büyük) Domates
* 2 Soğan
* 5 Tane Charley Stone (Çarliston:)) Biber
* 1 Çay Kaşığı Şeker
* 1 Çay Kaşığı Tuz
* Tereyağı


Hazırlanışı:

Patlıcanları yıka, soy. Halka halka doğra(Daire olur o ama neyse). Üzerine bol tuz serp ve 1 saat beklet.

Sonra teflon tavada tereyağı erit. Kuşbaşı butları suyunu çekene kadar kavur. Tuzda beklemiş olan patlıcanları yıka ve elinle sık(çok vahşiymiş bu da) sotenin üzerine diz. Üzerine iri soğan halkalarını(Burger soğan halkası değil. Soğanı hunharca kes işte) ya da dairelerini diz. Üzerini kabuğu soyulmuş daire daire domateslerle tamamen kapla. Üzerine sivri biberleri halka halka doğra diz. Bir çay kaşığı şeker ve tuzu ilave et. 1 çay bardağı su ilave et. Harlı ateşte kaynat. Kaynadıktan sonra en kısık ateşte 45dk pişir.

Bu anlamlı fotoğrafı seninle paylaştığım için çok mutluyum..Aborjin!!

Afiyet olingen!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder