6 Eylül 2010 Pazartesi

Kızarmış Dondurma


Bu tarifi şuradan aldım. Blog yazarı çok güzel tarif etmişti çünkü. Abla sen bunu yapmaya kesin üşenirsin ama ben de buradan tariflerime bakacağım için yazıyorum.

Malzemeler:

* Yarım Kilo Algida Maraş Usulü
* 2 Yumurta
* 1 Su Bardağı Mısır Gevreği
* 1 Su Bardağı Fındık
* 2 Dolu Yemek Kaşığı Galeta Unu
* 1 Tutam Tuz
* 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
* Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı


Hazırlanışı:

* Maraş dondurmasını buzluktan çıkarıp bir süre yumuşamaya bırak. Eldiven taktıktan sonra dondurmayı 4 parçaya ayır top şekli ver ve hemen tekrar buzluğa koyarak en az 24 saat beklet.

2. 1 yumurtayı çatalla çırp ve mısır gevreği, fındık, galeta unu, şekeri, tuzu robotta minnacık yap. Buzlukta beklet, sertleşen dondurma toplarını önce yumurtaya iyice bula, sonra mısır gevreği karışımının yarısıyla her tarafını kalınca kaplayacak şekilde bula ve tekrar buzluğa koyup en az 24 saat daha beklet.

3. Dondurma toplarını yiyeceğin zaman(3 günün sonunda oh be!), önceden ayçiçek yağını bir tavada kızdır. Diğer yumurtayı ve kalan mısır gevreği karışımını hazırla. Dondurma toplarını buzluktan çıkarıp hızlıca önce bolca yumurta karışımına ve mısır gevreği karışımına ikinci kez batırıp anında kızgın yağda 10-15 saniye kızartıp, peçeteye çıkar ve hemen servisini yap.

Oooh mis gibi. Ben de deneyeyim bunu en yakın zamanda!! Teşekkürler sweet kitchen!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder