4 Eylül 2010 Cumartesi

Feli'nin Pilavı



Malzemeler:
* Löpüç Tereyağı
* 2 Su Bardağı Pirinç
* 3 Avuç Şehriye
* 4 Bardak Su
* Tuz

Hazırlanışı:
Pirinçleri iyice yıkayıp kenara koyduktan sonra, tencereye bir havuz oluşturacak şekilde tereyağı koy. Şehriyeyi bu yağda rengi koyulaşıncaya kadar kavur. Üstüne pirinci de löpüç diye dök. Karıştır. Bembeyaz, kıtır kıtır olana kadar kavur. Sonra 4 bardak suyu üzerine boca et. Bir kere karıştırdıktan sonra tadına bakarak tuz dök. Tuzu yeterli gelince kapağını kapat. Çısır çısır ses çıkana kadar kısık ateşte pişir.

Ocaktan alınca kapağı açıp, üzerine temiz bir bez örtüp kapakla arasına sıkıştır. Bir 10 dk bekledikten sonra yi. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder