15 Eylül 2010 Çarşamba

Menemen (Çok Yiyen 2 Kişilik veya Az Yiyen 3 Kişilik)


Malzemeler:

* 4 Charley Stone(Çarliston) Biber
* 3-4 Yumurta
* 5-6 Domates
* Kekik
* Tuz (Tadına Bakarak Koy)
* Yağ


Hazırlanışı:

Önce biberleri doğra. Melemenin içinde hangi boyutta olmasını istiyorsan o büyüklükte doğra. Nasıl görmek istersen. Ardından domateslerin kabuklarını soy onları da küçük küpler halinde doğra. Yağı tavada kızdır. Biberleri içine aç kızart. İyi kızarmadan domatesi atarsa sert kalıyor haberin olsun. Sonra domatesleri ekle. Tuzu ekle. Tadına bak. Ağzındaki tattan hoşlandığında kekiği dök. Kapağı kapat. Kısık ateşte kaynasın. Domatesler küp halinden kurtulup kendini salınca, yumurtaları bir kasede çırp ve üzerine dök. Direkt de kırabilirsin ama çırpmayı seviyorum ben. Ayrı bir tat verirmiş gibime geliyor psikolojik olarak. Sürekli tahta kaşığı dibe sürterek karıştır ki dibe yımırtalar yapışmasın; yemeğe karışsın.

Afiyet olsun!!

Bu ara melemen mi yoksa menemen mi diye Türk Dil Kurumu'nun sitesine baktım "Menemen" dedi. İşte böyle..

6 Eylül 2010 Pazartesi

Mercimek Çorbası




Malzemeler:

* 1 Adet Orta Boy Soğan
* 2 Orta Boy Patates
* 1 Havuç
* 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
* 1 Tatlı Kaşığından Biraz Fazla Salça
* 1 Tutam Nane
* Tuz, Karabiber


Hazırlanışı:

Soğanı yağda hafif kavur. Mercimeği koy bir defa çevir. Salçayı koy bir defa çevir. Yarım tencereden biraz fazla su koyver. İçine, doğradığın patates ve havucu koy. Kaynasın. Patates ve havuç yumuşayınca tuz ve karabiberini ekleyip blenderdan geçir. Çok az daha kaynasın bir iki kere daha fokurdasın ocaktan al. Afiyet ola!

Anneannemin Yoğurt Çorbası


Malzemeler:

* 1 Demet Pazı
* 1 Demet Maydonoz
* 1 Demet Dereotu
* Nohut
* Havuç
* Yeşil Soğan
* 1 Su Bardağı Pirinç


Hazırlanışı:

Nohutu haşla. Sebzeleri ince ince doğra. Havucu küp küp kes. Hepsini bir tencereye doldur ve suda haşla. Pirinç pişince ocaktan al. Sonra yoğurda koyup karıştır. Aşşırı lezzetli bir yaz çorbasıı!! Çocukluğumuzdan beri deli gibi yeriz.. Canım çekti!

Not: Fotoğraf ararken bir baktım tamamen anneannemin çorbası gibi görünen bir çorba!! Meğer Azeri Yoğurt Çorbası'ymış o çorba!! Adı da "Dovga"ymış. Azeriyiz diye mi beğeniyoruz bu kadar acaba?

Tavuk Salatası



Malzemeler:

* Yarım Tavuk Göğsü
* Dere Otu
* Marul
* Kırık Kırık Edilmiş Ceviz İçi
* Biraz Mayonez
* Yoğurt


Hazırlanışı:

Yarım tavuk göğsünü çabuk parçalanacak hale gelene kadar haşla. Ele alınacak kadar soğuduktan sonra elinle parça parça ayır.Tiftik tiftik et (ıy lafa bak). Derin bir kaba koy. Diğer malzemelerin hepsini de içine at karıştır. Missss..

Patates Böreği


Malzemeler:

* 6 Patates (Cube cube doğranmış)
* 2 Yemek Kaşığı Un
* 2 Yumurta
* 1 Su Bardağı Yoğurt
* Yarım Su Bardağından Az Sıvı Yağ
* 1 Kabartma Tozu
* Tuz, Karabiber


Hazırlanışı:

Geniş bir kapta hepsini karıştır. Yağlanmış tepsiye yay, fırında pişir. Üstü kızarınca fırından çıkar.

Evet ilk duyduğumuzda annem de ben de bunun bir börek olabileceğini düşünmemiştik. "Sulu kalmaz mı?" demiştik. Muhteşem oldu! Sana ve enişteye de afiyet olsun!

Kıymalı Gül Böreği


Malzemeler:

* 300 gr. Kıyma
* 3 Soğan
* 7-8 Adet Yeşil Biber
* 2 İri Domates Rendesi
* Tuz, Karabiber, Kırmızı Pul Biber
* 3 Yufka
* 1 Yumurta


Hazırlanışı:

Tavada soğan ve yeşil biberi sotele ama diri iken kıymayı ilave et. Kıyma kavrulurken içine domates rendelerini ilave et ve suyunu çekene kadar pişir. Pişmesine yakın tuz ve diğer baharatları ilave et. Pişince soğumaya bırak.

Yufkayı tezgaha yay. Ortadan ikiye kes, kıymalı harcı üzerine yay. Rulo şeklinde sar. Yağlanmış tepsinin ortasına gül şeklinde dola. Tüm yufkalara aynı işlemi uygula beybi. Son olarak üzerine yımırtanı sür ve çörek otu serp. 200 derecede 35-40 dakika pişir.

Afiyet olanzi!

Kızarmış Dondurma


Bu tarifi şuradan aldım. Blog yazarı çok güzel tarif etmişti çünkü. Abla sen bunu yapmaya kesin üşenirsin ama ben de buradan tariflerime bakacağım için yazıyorum.

Malzemeler:

* Yarım Kilo Algida Maraş Usulü
* 2 Yumurta
* 1 Su Bardağı Mısır Gevreği
* 1 Su Bardağı Fındık
* 2 Dolu Yemek Kaşığı Galeta Unu
* 1 Tutam Tuz
* 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
* Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı


Hazırlanışı:

* Maraş dondurmasını buzluktan çıkarıp bir süre yumuşamaya bırak. Eldiven taktıktan sonra dondurmayı 4 parçaya ayır top şekli ver ve hemen tekrar buzluğa koyarak en az 24 saat beklet.

2. 1 yumurtayı çatalla çırp ve mısır gevreği, fındık, galeta unu, şekeri, tuzu robotta minnacık yap. Buzlukta beklet, sertleşen dondurma toplarını önce yumurtaya iyice bula, sonra mısır gevreği karışımının yarısıyla her tarafını kalınca kaplayacak şekilde bula ve tekrar buzluğa koyup en az 24 saat daha beklet.

3. Dondurma toplarını yiyeceğin zaman(3 günün sonunda oh be!), önceden ayçiçek yağını bir tavada kızdır. Diğer yumurtayı ve kalan mısır gevreği karışımını hazırla. Dondurma toplarını buzluktan çıkarıp hızlıca önce bolca yumurta karışımına ve mısır gevreği karışımına ikinci kez batırıp anında kızgın yağda 10-15 saniye kızartıp, peçeteye çıkar ve hemen servisini yap.

Oooh mis gibi. Ben de deneyeyim bunu en yakın zamanda!! Teşekkürler sweet kitchen!

Feli'nin Atmasyon Pastası


Bu benim atmasyon pastam.Sen de seversin bilirim ablam..

Malzemeler:

* 1 Hazır Pandispanya
* 1 Su Bardağı Sıcak Süt
* Toz Şeker
* 1 Lt Süt
* 3 Kahve Fincanı Un
* 3 Kahve Fincanı Toz Şeker
* Damla Çikolata
* Labne Peynir
* Kakao


Hazırlanışı:

Bir tencerede 1 lt süt, 3 kahve fincanı un ve 3 kahve fincanı toz şekeri mixerle karıştır. Ateşte sürekli karıştırarak pasta kreması kıvamına getir. Löpüç löpüç bir hal alınca ateşten al. 10 dk kadar sonra labnenin tamamını içine at ve yok olana dek karıştır.

Bir bardakta sıcak süt ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri karıştır. Pandispanya tabanını servis yapacağın tabağa koy. Hazırladığın şekerli süt ile tamamını ıslat. Üzerini kremayla kapla. Bu kremanın üstüne damla çikolataları serp. Sonracıma pandispanyanın ikinci katını koy. Tekrar aynı sütten hazırlayıp bunu da ıslat. Tamamını kremayla kapla. Tekrar damla çikolata serp. Son olarak bir süzgece kakaoyu koy. Eline çarpıta çarpıta pıt pıt pıt diye kakaoyla kapla.Dolaba koy. En az 4 saat beklet yoksa midene löp diye oturur.

Not: Sıcak suda 2 tatlı kaşığı neskafe ve 2 tatlı kaşığı şekeri eritip, pandispanyanı ıslatırsan atmasyon tiramisu olur. Kremaların üstüne meyve dizersen, en üstüne de kakao dökmek yerine tekrar meyveyle süslersen meyveli pasta olur. İstediğin gibi süsle.

Afiyet ola! Altın günü yaparsan; yarı yarıya bölüşürüz ;)

Nuriş'in Patlıcanlı Sotesi


Abla, Nuran Teyze'nin kolay tariflerine yer veriyorum tekrar. Bir önceki patatesli yemek de onun tarifi. Şimdi bir tarifini daha buldum. Şöyle ki:

Malzemeler:

* 1 Kg. Patlıcan
* Yarım Kg. Kuşbaşı Doğranmış Tavuk But
* 3 Yeke (Büyük) Domates
* 2 Soğan
* 5 Tane Charley Stone (Çarliston:)) Biber
* 1 Çay Kaşığı Şeker
* 1 Çay Kaşığı Tuz
* Tereyağı


Hazırlanışı:

Patlıcanları yıka, soy. Halka halka doğra(Daire olur o ama neyse). Üzerine bol tuz serp ve 1 saat beklet.

Sonra teflon tavada tereyağı erit. Kuşbaşı butları suyunu çekene kadar kavur. Tuzda beklemiş olan patlıcanları yıka ve elinle sık(çok vahşiymiş bu da) sotenin üzerine diz. Üzerine iri soğan halkalarını(Burger soğan halkası değil. Soğanı hunharca kes işte) ya da dairelerini diz. Üzerini kabuğu soyulmuş daire daire domateslerle tamamen kapla. Üzerine sivri biberleri halka halka doğra diz. Bir çay kaşığı şeker ve tuzu ilave et. 1 çay bardağı su ilave et. Harlı ateşte kaynat. Kaynadıktan sonra en kısık ateşte 45dk pişir.

Bu anlamlı fotoğrafı seninle paylaştığım için çok mutluyum..Aborjin!!

Afiyet olingen!

Kolay Kahvaltılık Patates Yemeği


Malzemeler:

* İstediğin Kadar Patates
* İstediğin Kadar Biber
* İstediğin Kadar Sarımsak
* İstemediğin Kadar Tuz, Pul Biber, Kuru Nane
* Zeytinyağı


Hazırlanışı:

Patatesleri yuvarlak yuvarlak doğra. Teflon tavaya diz. Sarımsakları ezmeden üstlerine at. Biberleri sadece kafasını koparıp (çok vahşice) içini temizleyip ortadan ikiye bölerek koy. Çoook kısık ateşe al. O kadar kısık olsun ki sönmek üzere gibi olsun(buna rağmen yemek çabuk pişiyor anlam veremiyorum) Yarım kahve fincanı su koy ve zeytinyağını üzerinde gezdir. Baharatlarını serp.

Ben bu yemeğe hunhar yemek demek isterdim. Herşeyi hunharca atıp pişiriyorsun ve ortaya yoğurtladığında çok lezzetli olan bir yemek çıkıyor. Haydi afiyet ossun!

Nuriş Çorbası (4 Kişilik)


Abla Nuran teyzenin bu akşam yaptığı çorbayı çok beğenip tarifini aldım. Hemmen buraya yazıyorum!!

Malzemeler:

* 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
* 1 Çay Bardağı Erişte
* 4 Çorba Kaşığı Un (Kaşığı Fazla Fazla Doldurmana Gerek Yok)
* 2 Yumurtanın Sarısı (Osman Bey'in Karısı Diye Devam Eden Tekerlemeyi Hatırladım)
* 6 Çorba Kaşığı Yoğurt
* 3 Su Bardağı Kaynar Su
* Tereyağı
* Zeytinyağı
* Pul biber


Hazırlanışı:

Mercimeği kaynat. Ağzına al pişmiş mi diye. Yumuşamışsa süz. Sonra tekrar tencereye al. Bir taraftan da 3 su bardağı suyu kattleda kaynat. Tencereye ilave et. Erişteyi ve tuzu da üzerine ekle. Erişte yumuşayana kadar kaynat.

Bu sırada bir yandan da bir kabın içinde 2 yumurtanın sarısını, yoğurdu, unu, birazcık da suyu bulamaç yap. Çorbaya karıştıra karıştıra ilave et. Shake it shake it.. Naneyi ilave et.

Yine minik bir tavada tereyağını ve zeytinyağını karıştır. Pul biber ekle. Servis ederken üzerlerine şekil yap.

Not: Yemekteyizde falan görürdüm yumurtanın sarısını çıkarmak için yumurtayı ikiye bölüp, bir ona bir ona aktarıp sarısını ayırmaya çalışan kadınları. Nasıl bir uğraştır yahu? Sana kolay yol sunuyorum sen o kadınlardan olma. Yumurtanın üst kısmına kaşıkla vur. Kırılan kısımda delik aç. Çok küçük de olmasın çok büyük de. Ters çevir. Beyazı direkt oradan akacak. İçinde sarısı kalacak. Hah şöyle rahat ayırın yahu!!(Çorbanın fotoğrafını da çekmiştim fakat telefonla laptopı birbirine bağlayan kabloyu bulamadım. Benzer bir fotoğraf koydum. Bunu yazarken de hapşurdum. Hemen çorba yapmalıyım! )

Afiyet olsun ablaleyim..

5 Eylül 2010 Pazar

Nohut Yemeği


Malzemeler :

* Sıvı yağ
* 2 Adet Soğan
* 2 veya 3 Domates
* 1 veya 2 Yemek Kaşığı Salça
* Önceden Haşlanmış Nohut
* Bir Tutam Tuz
* Bir Tutam Karabiber
* Sıcak Su


Hazırlanışı:

Büyük bir tencereye sıvı yağı dök. Soğanları küp küp kes. Yağda kavur. Domatesleri küp küp doğra. Salçayı koy. Biraz karıştır. Bu karışımın üzerine nohutları dök. Kavurduktan sonra üzerine sıcak su dök (Nohutları bir parmak geçsin. Parmağını koyarak ölçmeye kalkma!)

Suyu koyduktan sonra tuz dök (göz ayarı). İstersen baharat ekle. Bir tutam karabiberi de koy. Fokurdadıktan sonra altını kıs. Kısık ateşte 1 saat pişsin. Su çekilirse sıcak su ilave et.

Al sana ev yemeği :) Üşenirsen fotoğraftaki gibi de servis yapabilirsin!

İsimsiz Tatlı


Malzemeler:

* Yarım Kalıp Margarin
* Bol Bol Hindistan Cevizi
* Ceviz İçi
* Yarım Paket Krem Şanti
* 1 Litre + Yarım Su Bardağı Süt
* 1 Su Bardağı Un
* 1 Su Bardağı Şeker
* 1 Paket Vanilya


Hazırlanışı:

Yarım kalıp margarini 1 su bardağı unla kavur. Üzerine 1 lt sütü, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı ekle. Hepsini mixerle çırp.

Başka bir kapta yarım paket krem şanti ile yarım su bardağı sütü karıştır.

Geniş ve derin bir borcama bir sürü hindistan cevizi koy. Dibine yay. Doldur ama havuz gibi. Üzerine muhallebini dök. Muhallebi soğuduktan sonra, krem şantiyi üzerine yay. Son olarak ezilmiş cevizlerinle üstünü süsle. Dolapta beklet. Soğuk soğuk yi.

Tarif için Mia'ya teşekkürler.. :)

Subay Düğmesi (On Numara Kurabiye)


Malzemeler:

* 250 gr. Margarin
* 2+4 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri (2si Karışım, 4ü Harç İçin)
* 1 Paket Vanilya
* 1 Paket Eksi 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu ( 1 Paket Fazla Geliyor)
* 2 Tatlı Kaşığı Tarçın
* 3 Su Bardağı Un


Hazırlanışı:

Margarinin üstüne 2 çorba kaşığı pudra şekerini, vanilyayı, unu, kabartma tozunu ekle. Hepsini yoğur (biraz ellerin ağrıyacak ama herşey yemek için) Küçük küçük toplar haline getir. Tepsiye diz. Fırında pişir.

Kurabiyeler pişerken sen bir yandan bir kasede 4 çorba kaşığı pudra şekeri ile 2 tatlı kaşığı tarçını karıştır.

Kurabiyeler sararınca fırından çıkar. Soğumadan harca bulama yoksa harç eriyor. Tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra harca bula. Artan harcı üstüne dök.

Afiyet olsun! Çayın yanında yiyesiniz inşallah!

Tarif için Dilapörç'e teşekkürler..

Bahçıvan Kebabı (Gardener Kebab)


Malzemeler:

* 750 gr. Kuşbaşı Et
* 4 Patates
* 3 Soğan
* 2 Havuç
* 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 1 Yemek Kaşığı Salça


Hazırlanışı:

Bir tencerede yağı, soğanı, etleri karıştır. Soğanlar sararıp, et kendi bıraktığı suyunu çekene kadar kavur.

Salçayı hafif sulandırıp ekleyerek 1-2 defa karıştır. Etlerin üzerine çıkıncaya kadar su ilave et, orta ateşte pişir.

Patatesleri ve havucu cube cube doğra. Yağda hafifçe kızart.

Kebabın pişmesine 20 dk. kala (nasıl anlaşılacaksa bu) patatesi ve havucu ekleyip 1-2 kez karıştırarak kaynat.

Servis tabağına alıp, üzerlerini maydonozla süsle.

Beyin bedava. Bedava ya. Niye hamallık yapasın?

feliMeze


Malzemeler:

* 2 Domates
* 2 Biber
* 1 Yemek Kaşığı Salça
* Sıvı Yağ
* Nane, kekik, pul biber


Hazırlanışı:

Biberleri küçük küçük doğra. Domatesleri rondodan geçir. Sıvı yağı tavaya dök. Biberleri kızart. Kızardıktan sonra üzerine salçayı koy. Ezerek karıştır. Baharatları damak zevkine göre dök. Tekrar karıştır. Son olarak domatesleri de koy. Tavanın üzerini kapakla kapatıp kısık ateşte biraz pişir. Mezeniz hazır!

Gelsin eğlenceler, çalsın sazlar lilili..

Not: Bu meze acılı görünümüyle insanları korkutup, tatlı tadıyla sevindirebilir. Acı sevenleri ise üzeceğine eminim çünkü acılı ezmeye çok benziyor.. Bu mezeyi ayrıca cips sosu olarak da kullanabilirsin!!

Midye Makarna İle Kolay Mantı



Malzemeler:

* Kıyma
* 1 Adet Soğan
* 1 Çimdik Tuz
* 1 Çimdik Karabiber
* 1 Paket Midye Makarna
* Biber Salçası
* Tereyağı
* Zeytinyağı


Hazırlanışı:

Kıyma, soğan, karabiber ve tuzu yoğur. Makarnaların içine doldur. Bir tencerede su kaynatıp içine makarnaları atıp pişir.

Başka bir tencerede de biber salçası, zeytin yağı ve biraz tereyağını karıştır, pişirerek sos haline getir.

Makarnayı süz. Yoğurdu üzerine yay. Sosu yoğurdun üzerine dök. Servis yap!

Aferin!

Liar Chicken Breast (Yalancı Tavuk Göğsü)



Malzemeler:

* 2 Kahve Fincanı Un
* 2 Kahve Fincanı Toz Şeker
* 1 Lt. Süt
* Tarçın


Hazırlanışı:

Un, şeker ve sütü bir tencerede ocağı yakmadan mixerle karıştır. Hepsi sütle karışınca ocağı yak. Kısık ateşte durmaksızın karıştır (Flight Of The Bumblebee Eşliğinde Daha Kolay Olur. Sen şu parçayı da çok severdin bu da olur.). Muhallebi kıvamına gelince geniş bir borcama yay. Soğuduktan sonra tarçınla süsle.

Yi gızanım!

Çatçat Kebabı (2 Kişilik)




Malzemeler:

* 250 gr Kuşbaşı Et
*4 - 5 Patates
* 1 Büyük Domates
* 2 Adet Çarliston (Charley Stone diyesim geldi) Biber
* Biber Salçası
* Yoğurt
* Su
* Tuz, karabiber


Hazırlanışı:

Kuşbaşı eti daha da minik olarak doğra. Küçük bir tencereye koy. Kendi suyuyla kısık ateşte pişsin.

Ayrı bir kaba domatesleri ve biberleri küp küp doğra(Biberi yiyosa küp küp kes.Anca kare olur.)

Et, suyunu çektikten sonra domates biberi ekleyip karıştır.

Yarım bardak suya biber salçasını koy karıştır. Etin üzerine dök. Kısık ateşte pişsin( Biraz sulu kalsın)

Patatesleri, burger king usulü doğra. Tavada normal patates kızartması yap.

Kızarttığın patatesleri yiyebileceğin kadar servis tabaklarına dök. Üzerini yoğurtla kapla, pişen eti de üstüne koy.

Afiyet olsun beybi!! (Not: Tuz, karabiberi unutmuşum yazmayı. Kafana göre ekle işte) :)

Fotoğrafını bulamadım. Büyük ihtimalle atmasyon bir yemek kendileri. Ama en sevdiğimiz yemektir bilirsin :)

Kars Usulü Sulu Köfte (4 Kişilik)



Malzemeler:

* 500gr Kıyma
* 1 Yeke (Büyük) Soğan
* 1 Avuç Pirinç
* 1 Çimdik Karabiber
* 3 Çimdik Tuz (çimdikleyip dur)
* 1 Çimdik Et Otu
* 3 Patates
* 1 Tatlı Kaşığı Salça
* Su


Hazırlanışı:

Ablacığım şimdi kıymayı bir kaba koy. Soğanı küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine ekle. Pirinç, karabiber, tuzu da ekle. 1 çimdik et otunu da elinde ufalayarak hepsini yoğur.

Tencereye 2 su bardağı su koy(Köftelerin birazı dışarıda kalacak şekilde koy.Tenceren büyükse daha çok su koyabilirsin.. Köfteleri yuvarlayıp içine at.

Patatesleri iri iri önce ortadan ikiye, sonra yarım patatesi dörde sonra enine ikiye kes :)

Bir su bardağı su ile bir tatlı kaşığı salçayı karıştır. Yemeğin üzerine dök. Kaynadıktan sonra kısığa al. Patatesler yumuşadıktan sonra yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun!! :)

Not: Yemekleri müzik dinleyerek yaparsan daha lezzetli olur bacım. Ayrıca yemek fotoğraflarını internetten aldığım için bulgurlu köftenin fotoğrafının bizim yaptığımıza daha çok benzediğini gördüm o yüzden bunu koydum :)

4 Eylül 2010 Cumartesi

Feli'nin Pilavı



Malzemeler:
* Löpüç Tereyağı
* 2 Su Bardağı Pirinç
* 3 Avuç Şehriye
* 4 Bardak Su
* Tuz

Hazırlanışı:
Pirinçleri iyice yıkayıp kenara koyduktan sonra, tencereye bir havuz oluşturacak şekilde tereyağı koy. Şehriyeyi bu yağda rengi koyulaşıncaya kadar kavur. Üstüne pirinci de löpüç diye dök. Karıştır. Bembeyaz, kıtır kıtır olana kadar kavur. Sonra 4 bardak suyu üzerine boca et. Bir kere karıştırdıktan sonra tadına bakarak tuz dök. Tuzu yeterli gelince kapağını kapat. Çısır çısır ses çıkana kadar kısık ateşte pişir.

Ocaktan alınca kapağı açıp, üzerine temiz bir bez örtüp kapakla arasına sıkıştır. Bir 10 dk bekledikten sonra yi. Afiyet olsun!

Feli'nin Yayla Çorbası (6 Kişilik)



Malzemeler :

* 6 bardak et veya tavuk suyu(Bir bardak suda bulyon eritip üstüne 5 bardak su da koyabilirsin)
* 1/3 bardak un
* 1/4 bardak pirinç
* 2 bardak yoğurt
* 2 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı nane
* Tuz

Hazırlanışı :

6 bardak et veya tavuk suyunun içine pirinci katıp bir tencerede pirinçler yumuşayana kadar kaynat.

Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu iyice karıştır; birbirine yedir. Bu karışıma 1 bardak kaynamakta olan et suyunu, yeterince tuzu(tadına bakarak tuzunu koy) ve iki kaşık naneyi ilave edip tekrar karıştır. 10 dakika daha kaynat.

Afiyet olsun!!!